Četiri-štajuna-naslovnica

‘Četiri štajuna’

Četiri-štajuna-naslovnicaIZDAVAČ i GODINA: Vlastita naklada, Split 2010.

Zbirka poezije Četiri štajuna nastala je kao odabir iz moje četri objavljene zbirke  čakavske poezije: Kad sve umukne govorićedu stine, Kojin jazikon, Svitlo na kraju i U kloncu.

Po dvanaest pjesama iz svake zbirke odabrali su tadašnji recenzenti Ljubo Stipišić Delmata, Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević i Siniša Vuković koji je preuzeo ulogu odabirača umjesto, nažalost preminulog, svima nama dragog, Anatolija Kudrjavceva.
Posljednja pjesma u svakom poglavlju odabir je autora, kako bi se po domaću reklo; za žuntu.
Dizajn knjige preuzet je od prve zbirke Kad sve umukne govorićedu stine sa malom izmjenom na naslovnici, na kojoj je umjesto slike Svetog Mikule u Velom Varošu u Splitu, stavljena kombinacija riječi naslova svih zbirki.

Zahvaljujem svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove, kao i svih dosadašnjih zbirki, pogotovo onima koji su materjalno pomogli njihovo objavljivanje.

Veliko hvala recenzentima i odabiračima pjesama Siniši Vukoviću, Tonku Maroeviću, Zvonimiru Mrkonjiću i Ljubi Stipišiću Delmati koji su mi učinili veliku čast svojom nazočnošću u mojim skromnim djelima.
Na kraju, posebno se zahvaljujem dragom, na žalost pokojnom Anatoliju Kudrjavcevu, velikom književnom autoritetu, koji me je svojom pozitivnom kritikom ohrabrio u samim počecima mog poetskog odrastanja.

Miki Bratanić